Sayfalar

18 Şubat 2018 Pazar

Muhallebili Tart


Kendilerini ben çok sevdim. Hem pratik hem güzel bir tat. Tarif Emine'mden  :)

Malzemeler
keki için;
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu

muhallebisi için;
2 su bardağı süt
3 silme yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
vanilya

süsleme için;
muz, kivi, çikolata

Yapılışı
  • Kek malzemelerini derin bir kapta çırpıyoruz. Tart kalıbını margarinle yağlayıp kek hamurunu döküyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Kek pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz. Margarin  ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya yakın vanilya ve margarini ekliyoruz. Kaynadıktan sonra 1-2 dk daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pişip soğuyan kekin ortasına muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. İyice soğuduktan sonra dilediğimiz gibi süslüyoruz :)
    Afiyetlee ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder