Sayfalar

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Sultan Kebabı


Tadı misafirlerden tam not alan yapımı kolay sunumu güzel Sultan kebabı :)

Malzemeler
1 kg dana kuşbaşı
2 adet yufka
1 adet kuru sogan
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı ketçap
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber, tereyağı

Beşamel sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
  • Patatesleri, patlıcanları ve havucu küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Bezelyeleri de haşlıyoruz.
  • Etleri ocağa alıp yüksek ateşte pişirmeye başlıyoruz. Suyunu bırakıp çektikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
  • Pişen etin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz ve tereyağı ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Soğanlar pişince ketçap ekleyip soteliyoruz.
  • Etler tam olarak sotelenince kızartmalarımızı ve haşlanmış bezelyeleri etin içerisine ilave edip tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için unu tereyağıyla kavuruyoruz. Üzerine azar azar süt ilave ediyoruz. Topaklanmaması için devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Her yufkayı 4 eşit parçaya kesiyoruz. (küçük kaseler kullanılacaksa yufkaların 6 parçaya bölünmesi daha iyi olur) Yufka parçasının bir tanesini küçük boy kasenin içerisine alıp, kenarlarından biraz koparıp et koyacağımız kısma yerleştirip kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çeviriyoruz.
  • Tüm yufkalara bu işlemi uyguladıktan sonra kebapların üzerine beşamel sos gezdirip üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kızaran yufkaların üzerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırınlıyoruz. Kaşarlar kızarınca fırından alıp servis yapıyoruz.
    Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder