Sayfalar

22 Haziran 2014 Pazar

Ağlayan Pasta


Lezzetini beğenmeme ihtimaliniz yok :)

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3 fincan un
1 fincan süt
2 yemek kaşığı kakao
vanilya, kabartma tozu

kekin üzeri için;    1 paket krem şanti
                               1 sb süt (kek fırından çıkınca)
                               Çikolata sosu

Yapılışı
  • Yumurtayı, şekeri ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra sırasıyla sütü, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yağlanmış kare borcama veya yuvarlak kek kalıbına döküyoruz ve 180 dereceli fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilk sıcağı geçtikten sonra 1 su bardağı sütle kekin her yerini ıslatıyoruz.
  • Üzerine sütle hazırladığımız krem şantiyi ve pişirip soğuttuğumuz çikolata sosunu döküyoruz. 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
    Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder