Sayfalar

29 Mayıs 2014 Perşembe

Tavuklu Tel Şehriyeli Salata


En sevdiğimiz ve sık sık yaptığımız salatalardan biri. Biraz uğraştırıcı ama neticesi güzel ;)

Malzemeler
2 su bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış, didiklenmiş)
taze soğan, kornişon turşu, mısır
garnitür, maydanoz, dereotu, kırmızı biber

sos için
zeytinyağı
nar ekşisi
limon, tuz

Yapılışı
  • Tel şehriyeleri sıvıyağda rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. 1 su bardağı kaynamış su ve biraz da tuz ekliyoruz. Kısık ateşte suyunun çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince şehriyeleri demlenmeye bırakıyoruz.
  • Geniş bir kaba, ince ince doğranan maydanoz, soğan ve dereotunu alıyoruz. Üzerine didiklediğimiz tavukları, küp küp doğradığımız kırmızı biber ve kornişon turşuyu son olarak da mısır ve garnitürü ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • Servisten önce zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir tutam tuzdan oluşan sosu salatanın üzerinde gezdiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder